23dingen werkplaats

maandag 7 april 2008

Pod- en vidcast met juice (voorheen ipodder)

Het maken van een zoek machine vind ik weer zoiets van ja en waarom, waar doe je het voor.
Dus maar even gekeken of ik het voor elkaar kon krijgen en dan wat mij betreft maar vergeten.
Zoeken is voor veel mensen toch moeilijk een tijdje geleden weer eens een handig schema voor het verbeteren van je zoekresultaten in Google. hier de link.

Heb even gespiekt in het dingen overzicht.
Vraag mij af of Hyves aan bod komt. Hyves is een echt Nederlandse kneuterige, gezellige applicatie. Nergens in de wereld wordt er meer "gehyvet" dan in Nederland.
API's kom ik in mijn werk steeds vaker tegen, heb er eentje gebruikt om een flickr plaatje op een google map te plaatsen. dit heet dan weer een mashup.
Ja ja de taal veranderd ook. Ik merk dat de geheimtaal die mijn dochter, zoon en hun vrienden met elkaar spreken gaandeweg tijdens de 23dingen minder geheimzinnig is geworden.


Ik gebruikte al een paar jaar Ipodder tot ze een proces van wie denk je?
hebben verloren en van naam moesten veranderen. Juice is het geworden.
Het Steenen Tijdperk is al enkele jaren leverancier van podcasts. jac van Ijll is hier de muziek whizzkid, zeg maar een broertje van Leo Blokhuis.
Jeffrey Willems is de presentator, maar hij is ook de internet coördinator van Radio 2 en de man die pod- en vidcast, rss feeds, etc. tijdens het luisteren op de zondagmiddag naar ouwe lullen muziek onder mijn dankbare aandacht heeft gebrach.
Een leuke voor de liefhebbers: Radio Bergijck
De VPRO is altijd al erg actief op pod en vidcast geweest.
Podcasting.startpagina.nl is ook een goede bron voor podcasting sites.
Juice is een *.* cast-receiver en een prettige applicatie. Abonneren op, plannen en werken met Juice vind ik gemakkelijk.

Voordeel van dit soort software is dat je los komt van allerlei onnodige rommel. Netvibes is iets waar ik direct na het einde van het 23 dingen traject afscheid van zal nemen.
Neem Feedreader en abonneer je op de RSS feeds die je wilt gebruiken zonder al de overbodige toeters en bellen van netvibes.

Morgen is de kickoff van de eerste groep 23dingen. 15 collega's zullen in het 23diepedingen worden gegooid en zullen net zoals ik wel even in de war zijn over waar te beginnen.
En hoe gaat het dan verder, de twijfel of je op de goede weg bent slaat toe, maar na een keer goed lezen en doorzetten lukken alle dingen best wel.
Marina zal de kickoff verzorgen voor 40 kritische, vooral webeen collega's, waarvan een deel enthousiast is en deel "iets" minder. Spannend, zeker als trainer die zelf ook nog bezig is met het afleggen van het dingentraject.

You Tube is voor mij geen vertrekpunt, maar meer een punt waar ik vanuit een zoektocht terecht kom. In het lijstje mis ik Dumpert.nl of heb ik niet goed gekeken?

Voor de nieuwjaarstoespraak heb ik een 2-tal filmpjes van You Tube gehaald. Eentje via de filmpjes downloader in Firefox en eentje via een online dienst. Daarna met Windows Moviemaker er een filmpje van gemaakt.
Simpel te doen en het resultaat mag er zijn.



2 opmerkingen:

Rob Coers zei

Toevallig is het zoekmachine Ding er bij jullie uitgehaald. Het bleek inderdaad een wat overbodige ding te zijn.
Heb je zelf al 's een podcast gemaakt? Ook daarvoor is er een account bij Odeo, gewoon om 's te proberen.

Ik ben benieuwd welke bezwaren je hebt tegen Netvibes behalve dan dat het tegenwoordig een ietsiepietse buggy is.
Neemt niet weg dat Feedreader ook een uitstekende reader is.

han voogsgeerd zei

Een pod cast en vidcast heb ik al eens gemaakt voor een test voor de bieb. mijn enige positieve punt van netvibes is dat je overal kunt inloggen en "dingen" kunt doen.
ik werk nu met een combinatie van feedreader, pidgin, en sinds kort met meebo. ik heb een usb stick waar ik een portalbe vpn omgeving op draai, waarmee ik mijn pc thuis kan overnemen. in firefox kan ik haast alle tools importeren die ik gebruik, je kunt ook allerlei zaken naar een andere pc overhalen zoals favo's, feeds, etc. dat netvibes buggy is, heb ik nog niet gemerkt.
kom er te weinig ;>)