23dingen werkplaats

maandag 14 april 2008

het webtweespoor bijster!?

Enkele weken geleden had ik nog wel een beeld over wat webtwee is.
Ik kon de verschillende onderdelen wel herkennen. Facebook, Picasa, Flickr gaat over plaatjes.
MSN, Googletalk, Yahoo Messenger gebruik je voor IM. Dit soort rijtjes kon ik voor haast alle webtwee toepassingen maken.
Tijdens het verkennen van de 23 dingen tot zover, kwam ik al veel nieuwe onbekende toepassingen tegen. Vaak is het meer van hetzelfde. Maar toch, soms is een applicatie perfect, maar is helaas niet bekend of is opeens van de webtwee bodem verdwenen. Of een van de grote allesetende mega bedrijven koopt zo'n mooie klantgerichte applicatie op.

23 april
Even de boel laten liggen, ik ben al druk genoeg met de mensen die ik een steuntje in de rug mag geven bij het ontdekken van de 23 dingen.
Webtwee is en blijft verrassen. Mijn beelden over veel overbodige rommel worden regelmatig bevestigt, maar ook kom ik af en toe leuke en inspirerende toepassingen, informatie tegen.
Een nieuwe taak van de bibliotheken zou kunnen bestaan uit het ordenen van al die verschillende toepassingen, of je dan ook een waarde oordeel over deze toepassingen moet uitspreken? Misschien zijn er lezers die hier een mening over hebben?

Met Edjek heb ik al eens gekeken naar de mogelijkheden van online tekstverwerkers. Na nummer 20 ben ik maar gestopt met verder zoeken. Google desktop, Zoho, Huddle, zijn redelijk bekende, maar wie kent er ....Zimbra??
Bestaan ze volgende maand nog wel??


Dit soort keuze schermen laten een normaal mens toch schrikken!
Webtwee is zich nu volop aan het ontwikkelen en "survival of the fittest" zal ons laten zien, wat wij met z'n allen handig vinden.
In een publicatie van de NBD las ik in een interview, dat webtwee ook al weer aan het "normaliseren" is.
Webdrie is nu in ontwikkeling, ik noem het maar webdrie. Een uitgangspunt van webdrie is dat het internet naar je toekomt en zich integreert in je leven. Iphone is een eerste stap op deze weg. 24 uur online waar je ook bent, 24 uur in contact zijn met mensen, groepen van mensen (familie, buurt, werk, etc) beeld, geluid en tekst.Let op tekst is niet meer de hoofdbron. Instant messaging, rss zoals we die nu nog kennen zullen verdwijnen. Ik zal het artikel bij een volgende blog toevoegen met bronvermelding.






8 opmerkingen:

Marina Noordegraaf .... zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Marina Noordegraaf .... zei

Ha Han,

Lukt het allemaal met coachen? Je bent er aardig druk mee in ieder geval, lees ik.

Een normaal mens raakt het spoor bijster inderdaad. Maar bibliothecarissen/infospecialisten zijn geen 'normale mensen' toch? :-) Best een aardig idee om als bieb een wegwijzer in de web 2.0 jungle te maken!

Of producten morgen nog bestaan weten we niet inderdaad. Maar als je je RSS een beetje bijhoudt ben je daar wel snel van op de hoogte en transfer je je boel meteen naar veiliger oorden.

Ikzelf vind trouwens dat we web 3.0 maar moeten schrappen uit ons vocabulaire. Wat vind jij?

En ziet ik nou dat Nazdrave ook een widget voor jullie heeft gemaakt?

Waar vond je die foto van de Smail? Prachtig!

Jouke zei

"En ziet ik nou dat Nazdrave ook een widget voor jullie heeft gemaakt?"

Nee Marina, dat id huisvlijt van iemand hier in Enschede :-)

Marina Noordegraaf .... zei

@ 23dingenjouke

en mogen we ook weten wie?! :-)

Jouke zei

Ik gok zelf op die 23dingenjouke :-)

han voogsgeerd zei

webtwee of webdrie maakt mij niet zoveel uit. als het gemakkelijk is om onderscheid aan te brengen dan maar gewoon doen.
we moeten denk ik niet versie beheer op webtwee loslaten. "versie2.0.q79.beta" en dergelijke. daar hebben we in it-land toch wel een handje van (zie bijvoorbeeld bicat versies)

ja, ten aanzien van de widget ...... er zal wel iemand ff door het digitale stof moeten ........

nazdrave kan het, maar in enschede hebben wij zijn tegenhanger: "proost"

van deze web bolleboos verwacht ik nog wel meer staaltjes. kijk maar eens op zijn blog. vind overigens wel dat hij moet oppassen dat zijn blog niet te lang wordt.
een bevriende webmaster houdt mij altijd voor dat alle relevante info
op het start scherm moet staan. scrollen is uit den boze.

Jouke zei

Heb mijn blog ingekort chef :-). Misschien is dat ook iets voor jou (over "te lang" gesproken).
Als je een widget op je blog zet moet je wel zorgen dat je 'm helemaal ziet trouwens.

Happy holidays.

23 Dingen zei

Je hebt gelijk dat het een oerwoud is waarin de sterkste applicaties gaan voortbestaan. Ik denk dat we met de keuze in 23Dingen niet slecht zitten. Ik denk dat de groten van nu over enkele jaren nog wel bestaan. Tenzij Yahoo zichzelf aan Microsoft verkoopt. Dan gebruiken we ineens Flickhoosoft. Nou ja.
Ik denk zelf trouwens dat die overgang van 2.0 naar 3.0 heel geleidelijk loopt. Widget gebruiken we nu al in grote mate. En alles komt nu al sterk naar me toe. Maar het zal wrs nog meer impact gaan krijgen, dat kan...