23dingen werkplaats

woensdag 2 april 2008

de virtuele werkplek

Reactie van Marina ontvangen over mijn Wiki stukje.

Ik (Han) kom er nog even op terug. Inderdaad is de wiki.startpagina.nl een website. Maar mijn punt is dat je hier toch de `vluchtigheid` van internet-webtwee kunt zien.
Of is het zo dat de early adopters al weer verder zijn getrokken en dat het wachten is op de early majority?
De wiki en widget van Deventer natuurlijk al gezien, tip van mijn collega (helaas kan ik zijn naam niet noemen vanwege rechten, exclusiviteit en censuur), had alleen een probleem met de widget. Lukt me niet goed om dit via Firefox te doen.Toch nog maar eens in K-meleon of Safari of Opera proberen.

Het volgende ding interesseert me wel. Natuurlijk eerst een Zoho account aangemaakt. Google krijgt onderhand ook wel erg veel info en macht over gebruikers.
Ze monitoren om de klant beter tot dienst te kunnen zijn, ja ja en gij gelooft dat?

Met TonSab de "Sabbelaar" enige tijd geleden gesproken over de mogelijkheden van extra net.
Hij heeft een Microsoft shared point omgeving ingericht , ziet er mooi uit en heeft zeker qua beveiliging een pre.
Als beveiliging niet zo nodig is dan kun je denk ik goedkoper en praktischer aan de slag met Zoho of Google of ..... een van de vele andere virtuele office plaatsen.


Van de nieuwsbrief van de NGN begrijp ik dat er wekelijks wel een nieuwe virtuele desktop op de markt komt .
Ernst Fuld directeur NGN, zit momenteel in China, als je zijn blog leest over het tempo waarmee in China internet groeit dan zijn wij in Europa maar "kleingebruikers".
Lees dit stukje maar eens uit zijn laatste bericht: "Ook een bron van internet-gebabbel in China is bijvoorbeeld Younet, een site waar er lustig op los kan worden gediscussieerd over allerlei produkten. Een cijfervoorbeeld om ons als Tweakers & meuktracker liefhebbers bescheidenheid bij te brengen: op Younet worden oa. 1900 verschillende types mobiele telefoons bediscussieerd en draait men de hand niet om voor 50.000 berichten in één maand, alleen al over de Nokia N70!"

Zonet even een xls bestandje gemaakt werkt iets trager als op je lokale pc. verder kon ik niet zo gauw "celeigenschappen" ontdekken.

5 opmerkingen:

Marina Noordegraaf .... zei

Startpagina's zijn uit :-)

Ff wat betreft de Widget: Als je de stappen volgt en klikt op het oranje ikoontje van Blogger dan wordt de widget vanzelf toegevoegd aan je blog (ik gebruik zelf ook firefox). Nou is de widget wat breed voor de sidebar maar je kunt die vervolgens ook verslepen. Ik heb 'm nu even onder "Blogposts" gesleept wat betekent dat je de Widget onder elke post ziet. Voorbeeld, zie onderaan.

Goed plan om Zoho te proberen en niet alle PR van Goolge (en Zoho?) voor zoete koek te slikken.

Traagheid kan een probleem zijn inderdaad. Je bent toch afhankelijk van je internetverbinding.

Is het je al gelukt een bestandje te delen?

Marina Noordegraaf .... zei

Goolge = Google natuurlijk.

Schrijven op internet is vluchtig :-)

Rob Coers zei

Je zal Google Documenten vast al ’s bekeken hebben. Kan je globaal de verschillen aanduiden met Zoho? Ik zal daar ook ’s een speelaccount voor maken voor iedereen.
En tja, in hoeverre je open platforms als Google Docs gebruikt moet ieder natuurlijk zelf weten en zeker ook WELKE documenten. Een draaiboek voor een Sinterklaasmiddag, ok, maar personeelsgegevens, nee… denk ik

han voogsgeerd zei

Had de reactie van Rob gemist, maar ja dat verwacht je natuurlijk ook niet;>)
ik vind zoho writer duidelijker, prettiger in gebruik dan google.
het "hangen" wat in google steeds vaker voorkomt is in zoho veel minder. er komt trouwens een google versie die ook offline is te gebruiken.
De nieuwste versie van Open Office schijnt ook een tool aan boord te hebben voor het inrichten van een virtuele omgeving, je moet dan wel een domein hebben. of dit klopt weet ik niet.
Intussen heb ik met edjek nog naar Huddle gekeken. kwam zelf nog een aantal linux klonen tegen, aanbod genoeg dus.

Rob Coers zei

Heb meteen maar een cursusaccount voor Zoho gemaakt dat iedereen weer kan gebruiken.
Van Google Docs offline had ik ook gezien. Voor wie het wil zien, Google heeft ook een eigen kanaal op YouTube waarop het wordt gedemonstreerd.